De heer Nederlof verblijft al lange tijd in quarantaine. Ondanks deze periode verveelt hij zicht gelukkig niet. Vanuit verzorgingshuis het Havenlicht groet hij Pernis.
De heer Nederlof verblijft al lange tijd in quarantaine. Ondanks deze periode verveelt hij zicht gelukkig niet. Vanuit verzorgingshuis het Havenlicht groet hij Pernis. (Foto: )

Bericht vanuit het Havenlicht

IN QUARANTAINE MET...

Pernis - De heer Nederlof is 79 jaar en woont sinds anderhalf jaar in het Havenlicht in Pernis. Zijn wieg stond aan de Cremerstraat en hij heeft 26 jaar ‘op Pernis’ gewoond. Totdat hij trouwde en verhuisde naar Spijkenisse, waar zijn vrouw vandaan kwam. Lange tijd woonde hij aan de andere kant van de brug en verdiende zijn geld als scheepsmonteur in de binnenvaart. Na het overlijden van zijn vrouw keerde hij uiteindelijk terug naar zijn geboortegrond. En dat bevalt goed. “Ik vind het prettig wonen in het Havenlicht en babbel graag met andere bewoners. Ook ontvang ik regelmatig ‘intern’ bezoek en ga ook af en toe zelf op de koffie. In het begin van de coronacrisis ben ik best wel geschrokken. Ik ben bijna mijn hele leven lang longpatiënt en val dus onder de risicogroep. Ik pas dus goed op en hou me zoveel mogelijk aan de regels." De heer Nederlof heeft 2 dochters en 2 kleinkinderen. “We bellen met een smartphone en ze staan af en toe voor het raam, maar het echte contact, zoals het knuffelen is er helaas niet bij. Vrijdag is mijn 15 jaar geleden overleden vrouw haar geboortedag. Al die jaren leg ik een bloemetje op haar graf, maar dit jaar zit het er waarschijnlijk niet in. Dat soort dingen zijn wel pijnlijk. Deze crisis zou best wel een paar jaar kunnen duren, maar natuurlijk kijk ik wel uit naar het einde van deze quarantaine periode. Als het weer mag verheug ik mij op een rondje Pernis in mijn scootmobiel."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden