Foto: Sandy Struijs

Column: Terrassen eindelijk open

Op Facebook leek het wel Oudejaarsavond of beter gezegd; Oudejaarsmiddag. Mensen begonnen iets voor twaalf uur spontaan af te tellen. En om precies 12 uur werden er bij sommige horecagelegenheden flessen champagne geopend waarbij de knallende kurk wel iets weg had van vuurwerk. Wat mij echter altijd van deze 2e Pinksterdag zal bijblijven is de zucht van opluchting onder de horecaondernemers.

Ik kan mij dat ontzettend goed voorstellen, temeer omdat ikzelf ook al jaren in de horeca zit. Maar dan wel aan een tafeltje in restaurant het Wapen van Rhoon en het Tramhuis in Hoogvliet of aan de goede kant van de bar bij LISA aan het Zuidplein. Over 'bar' gesproken. De beste bar is een wijnbar en die vindt je in Spijkenisse aan de Torenstraat, wijnbar Grapps van Petra en Ger Grauss. Ja, dit is een column vol sluikreclame, sterker nog, ik maak openlijk reclame voor de lokale horeca want allemachies wat hebben die het moeilijk gehad en nog steeds want hoe lang blijft het goed weer? Lang genoeg om het verloren gedeelte van het seizoen nog een beetje goed te maken?

Ikzelf ben behoorlijk trouw aan bepaalde cafés en restaurants en dus zullen ze mij bij het Bruin Café en Me Moeder op winkelcentrum Hoogvliet niet zo snel zien. Maar ook hun namen wil ik hier noemen want er is niets mis met deze zaken, net zomin als met Kees en de Wagenmaker in Poortugaal, café de Kuil op de Zalmplaat en partycentrum Flamingo op de Meeuwenplaat. Die laatste heeft het echt moeilijk. Geen feesten, trouwpartijen, klaverjas en bridgeavonden, helemaal niets. Het heeft weinig gescheeld of het was na 55 jaar afgelopen met de Flamingo. Ze vielen buiten elke regeling. Drie maanden geen inkomsten, alleen uitgaven en de bank die wilt gewoon op tijd z'n centjes zien. Vroeger had je de deelgemeente die nog wel iets kon betekenen voor lokale ondernemers. De huidige gebiedscommissie misschien ook wel maar is helaas niet meer dan een vleugellamme tandeloze organisatie waar de stad zich weinig van aantrekt. Jammer, want juist nu is een krachtig bestuur in de buurt zo ontzettend hard nodig!

Column: Eigen Wijs - joopvanderhor@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden