De vertrekkende uitbaters Patrick en Linda Nieuwveld en rechts de nieuwe eigenaar Danny Ketting. Foto: Joop van der Hor
De vertrekkende uitbaters Patrick en Linda Nieuwveld en rechts de nieuwe eigenaar Danny Ketting. Foto: Joop van der Hor (Foto: )

Nieuwe eigenaar, zelfde kwaliteit

HOOGVLIET- Linda en Pat ‘patat’ Nieuwveld zijn uitgebakken. Patrick Nieuwveld (48), geboren in Rotterdam en opgegroeid in Hoogvliet hangt zijn schort aan de wilgen en ook zijn charmante vrouw Linda gooit de theedoek in de ring.

door Joop van der Hor

Na een lang werkbaar lang leven in de horeca stopt het bekende ondernemers echtpaar met datgene waar ze altijd heel goed in zijn geweest; frites snijden en bakken. De kwaliteitscafetaria- voor metrostation Hoogvliet is verkocht aan Danny Ketting dus de Hoogvlieters behouden hun ‘lekkere plek en favoriete snack’. De Nieuwveldjes zijn niet 'binnen' maar wel toe aan een nieuwe uitdaging.

'PAT PATAT'

'Ik ken Patrick al vanaf mijn 14e jaar. Zijn ouders zaten al in deze branche en Patrick was altijd in de zaak te vinden. Toen we vaste verkering kregen was het dan ook een logische stap dat ook ik een handje uitstak. Van een 'beetje helpen' is het mijn dagelijkse werk geworden. We hebben het altijd enorm naar onze zin gehad maar het is nu tijd om wat meer regelmaat in het leven te krijgen. We hebben twee kinderen en al die jaren was er door de onregelmatige werktijden bijna nooit tijd om rustig met elkaar aan tafel te zitten. De magnetron heeft in al die jaren behoorlijk wat keren dienst gedaan' aldus Linda Nieuwveld.

Patrick: 'Ik ben op jonge leeftijd bij mijn ouders in de zaak begonnen en nog steeds vind ik patatjes snijden en bakken het leukste wat er is. Maar als ik ooit nog eens iets anders wil gaan doen dan is het nu wellicht het juiste moment. We hebben de zaak verkocht aan iemand die we volledig vertrouwen en waarvan we weten dat hij in de traditie van Van Nieuwveld de zaak zal voortzetten. Zelf ga ik over niet al te lange tijd aan de slag - wederom in de horeca - maar dan als accountmanager. Het hoeft van mij niet allemaal 9 -5 te zijn maar ook ik ben er aan toe om meer regelmaat in mijn leven te krijgen en tijd te nemen voor mijn gezin, met elkaar leuke dingen doen. We zijn onlangs verhuisd naar Nissewaard waar we een heerlijk appartement aan de haven hebben gekocht, kijk zo op de Spijkenisserbrug, fantastisch uitzicht. Ook hebben we een bootje gekocht dus de tijd van genieten van het leven in combinatie met en andere baan komt eraan.'

DANNY KETTING

Voor de nieuwe eigenaar, die al 15 jaar bij Nieuwveld werkzaam is en dus de klappen van de zweep wel kent, gaat er een jongensdroom in vervulling. 'Mensen vragen me of het wel zo slim is om juist in deze tijd een eigen zaak te beginnen maar hier was ik al een poos mee bezig om alles rond te krijgen. Nu is het een kwestie van doorzetten door minimaal dezelfde ouderwetse service en kwaliteit te blijven leveren. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het mij en mijn team gaat lukken, heb er ontzettend zin in om vanaf nu helemaal op eigen benen te staan' aldus een trotse Danny Ketting. 

Openingstijden: alle dagen van 11.00 tot 20.00 uur, behalve zaterdag. Zondag vanaf 14.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden