Foto:

Financiële problemen, praat met Vraagwijzer over de oplossingen!

Het Nibud heeft een rapport uitgebracht over de betalingsproblemen van huishoudens in Nederland. Een op de vijf huishoudens heeft dusdanige betalingsachterstanden dat er sprake is van betalingsproblemen. Waarom zou dat in Rhoon of Poortugaal anders zijn? De consulenten van Vraagwijzer weten wel beter.

Albrandswaard - "Er melden zich regelmatig mensen aan het loket Vraagwijzer met financiële problemen. Sommigen met de vraag aan de consulent om mee te kijken of er besparingen mogelijk zijn. Maar in de meeste gevallen komen de mensen als het water hen al aardig aan de lippen staat. Voorkomen is beter. Daarom bieden wij u aan uw financiën door ons te laten bekijken. Maakt u wel gebruik van de voorzieningen waar u recht op heeft? Bijvoorbeeld huur en zorgtoeslag. Heeft u recht op kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen? 

Maar ook met andere zaken kunnen wij u helpen. Overstappen naar een andere energieleverancier bijvoorbeeld kan op dit moment een groot voordeel opleveren. Door deze dagelijkse praktijk begrijpt de consulent als geen ander dat de stap om hulp te vragen erg groot is. Maar aan de andere kant weten we dat het praten over problemen en meedenken van een deskundige een enorme opluchting kan betekenen voor onze cliënten. Ook weet de consulent de weg op het gebied van de financiële regelingen van de gemeente.

De gemeente Albrandswaard ondersteunt met de regeling “Meedoen “ alleenstaanden en gezinnen met of zonder kinderen. Door deze regeling kan een kind bijvoorbeeld gewoon mee met een schoolreisje. En als deze regeling onvoldoende is en er is meer nodig, kent de consulent ook nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door een laptop te regelen voor een middelbare scholier die daardoor net als alle andere kinderen van zijn/haar klas thuis huiswerk kan maken.

Hebt u het zelf moeilijk of kent u in uw omgeving mensen die het financieel moeilijk hebben, praat er eens over met de consulent van Vraagwijzer. Zij weten de weg om kleine problemen klein te houden en voor grote problemen door te verwijzen naar instanties die op dat gebied beter de weg weten.

Vraagwijzer is al geruime tijd actief in Albrandswaard. Vraagwijzer is een onderdeel van Stichting Welzijn Albrandswaard en u kunt bij ons terecht voor alle vragen op het gebied van Wonen, Welzijn, zorg en dus ook uw financiële zorgen. 

Vraagwijzer is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 15.00 uur ( vrijdag tot 12.00 uur). Verder hebben we elke werkdag een inloopspreekuur van 9.00 tot 12.00 uur. Wij zijn gevestigd in het Koetshuis op de Rijsdijk 17a in Rhoon en telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 010-5011222. Mailen kan natuurlijk ook naar vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden