Aldert Bergwerff (linksboven)  en zijn vrouw voor het restaurant en te midden van het vriendelijke personeel. Tekst & foto: Joop van der Hor
Aldert Bergwerff (linksboven) en zijn vrouw voor het restaurant en te midden van het vriendelijke personeel. Tekst & foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Eigenaar Aldert van stijlvol La Cocotte laat moed niet zakken

HOOGVLIET- Restaurant La Cocotte ligt niet bepaald in een gezellige woon of winkelwijk. Maar laat de omgeving je niet op een verkeerd been zetten. Binnen in de stijlvol ingerichte brasserie en op het buitenterras is gezelligheid en sfeer troef. Lunchen of dineren in La Cocotte is meer dan alleen eten, het is een feest voor de mond en een zegen voor de ziel.

Aldert Bergwerff (62) geeft symbolisch zijn leven voor zijn zaak. Lachend zegt hij: "Ik heb net weer 10 jaar bijgetekend, met pensioen gaan is er voorlopig niet bij." De coronacrisis heeft er flink ingehakt en ook de bouw van een prachtige glazen serre aan het statige pand aan de Nieuwe Langeweg 21 in de punt van de driehoek van de woonwijken Oudeland, Tussenwater en bedrijventerrein Gadering, heeft een tijd stilgelegen. "Een vaccin is dringend gewenst maar in de eerste plaats natuurlijk voor de mensen, daarna pas voor de ondernemers", zo laat Aldert begrijpend en meelevend weten.

OP BINNENBAN BEGONNEN

Ooit begonnen in de lunchroom van zijn ouders aan de Cloese op winkelcentrum Hoogvliet en al decennia lang nu tegenover bouwmarkt Karwei aan de Nieuwe Langeweg. Inmiddels is de derde generatie aangetreden want ook de zoon en de twee dochters van de Aldert en zijn vrouw werken in de zaak. Zelf moeder Bergwerff springt af en toe bij in de keuken. Met 42 man/vrouw personeel voelt de bedrijfsvoering zowel als lust als last want ook in moeilijke tijden wil je je personeel behouden. Ook zij hebben immers gezinnen en een huur of hypotheek.

VADERDAG - VERWENDAG

Binnenkort is het Vaderdag en La Cocotte heeft letterlijk een leuke aanbieding op de plank liggen; een Vaderdag verwen borrelplank met een heerlijke fles West Malle bier er gratis bij. "De plank is ruimschoots belegd met heerlijke kleine gerechtjes en is voor twee personen of voor een hele grote eter", lacht Bergwerff.

SCHOUDERS ERONDER

Samen met het personeel zetten de Bergwerffjes gezamenlijk de schouders eronder. "We hopen op betere tijden of versoepeling zonder dat dit ten koste gaat van de gezondheid van de mensen. De catering gaat gewoon door. Afhalen kan van snack en pizza tot luxe gerechten en dat 7 dagen per week. Het is hard werken om het hoofd boven water te houden maar met hulp van de klanten en gasten die ons het beste gunnen en ons ook niet kwijt willen gaan we ook deze periode doorkomen."

La Cocotte, Nieuwe Langeweg 21, Hoogvliet. 010-4162473.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden