Ruud de Jong bedankt personeel van Argos als dank voor hun goede zorgen voor Albrandswaard's ouderen. Foto: Aad Niehot
Ruud de Jong bedankt personeel van Argos als dank voor hun goede zorgen voor Albrandswaard's ouderen. Foto: Aad Niehot (Foto: Aad Niehot)

Stichting Rolf en AH verrassen zorg

Op 20 juni werden respectievelijk Chris de Map, Helpende in de zorg op de afdelingen van de Klepperwei en Anita van der Waal (Regisseur Zorg & Wonen) en Marjolein Neuschwanger (leerling verpleegkundige) van de Hooge-Werf in het zonnetje gezet. Namens al hun collega’s kregen zij voor ieder huis een doos Rolf-mokken en de Rolf-boeken deel 1 en 2 uitgereikt als dank voor hun inspanningen voor de ouderen in Albrandswaard in corona-tijd.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard – Initiatiefnemers van deze actie waren Stichting Rolf en Jurgen Mahu van Albert Heijn in Rhoon. Met deze actie wilden zij graag het verzorgende personeel van beide huizen bedanken. Daarom kregen zij deze verrassing voor de koffiekamers van het team verzorgend personeel in de Hooge-Werf en de Klepperwei. Eigenlijk was een veel uitgebreidere ceremonie gepland, maar vanwege corona mochten er niet teveel mensen bij aanwezig zijn. De uitreiking werd live gevolgd door Piet Vermeulen van RTV Albrandswaard. Op Vaderdag 21 juni werd hier ook nog aandacht aan geschonken tijdens de uitzending van Steevast op Zondag.

Bedankt

Ruud de Jong, geestelijk vader en secretaris van Stichting Rolf reikte de mokken en boeken uit namens de stichting in afwezigheid van voorzitter Erwin de Jongh en namens Jurgen Mahu. Ruud's dochter werkt in het ziekenhuis en via haar hoorde hij verhalen uit de zorg tijdens corona-tijd. Om die reden is hij extra trots dat hij het zorgpersoneel van Argos mag verrassen. De Jong: “Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie goede zorgen voor onze ouderen. Natuurlijk heb ik ook de berichtgeving in de media gevolgd en ik heb diep respect voor jullie, want jullie hebben de afgelopen maanden veel moeten doormaken”. Eerst bedankte hij Chris de Map bij de Klepperwei, daarna Anita van der Waal en Marjolein Neuschwanger bij de Hooge-Werf. Anita: “Mede namens mijn collega’s bedank ik jullie voor dit mooie gebaar, dit wordt zeer gewaardeerd”. Namens Stichting Rolf waren ook Jan Jongerius voor de PR en Johan van Wolfswinkel aanwezig namens de sponsorcommissie.

Stichting Rolf

Overigens zijn de Rolf-mokken en boeken ook te koop bij Plus Hofland Poortugaal, MCD Rhoon en natuurlijk Albert Heijn in Rhoon. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Rolf. Deze stichting doet haar best de inwoners van Albrandswaard, van jong tot oud, kennis te laten maken met de geschiedenis van IJsselmonde. Hoe is dit gebied waar wij nu wonen ontstaan, hoe zag dit er 800 jaar geleden uit? Hoe was het voor de inwoners om tussen de rivieren te wonen. Aan de hand van verhalen rondom het zwerfjongetje Rolf wordt de geschiedenis uit de doeken gedaan. Er wordt ook nog gewerkt aan de musical.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden