Organisatoren van het jaarlijkse muziekfestival Edwin Groenenboom, Sjoerd Greveling en Peter Alkemade
Organisatoren van het jaarlijkse muziekfestival Edwin Groenenboom, Sjoerd Greveling en Peter Alkemade (Foto: Anoek de Jong)

Muziek op Rhoon 2021: Vera en Memphis Maniacs

Het is zaterdagmiddag en het weer is precies zoals het over een week zou moeten zijn tijdens Muziek op Rhoon: zonnig, droog en aangenaam warm. Organisatoren van het jaarlijkse muziekfestival Edwin Groenenboom, Sjoerd Greveling en Peter Alkemade lopen door het hoogstaande gras op het festivalterrein achter het Kasteel van Rhoon.

Ingezonden/ Anoek de Jong

Rhoon - ‘'Heel erg jammer dat het niet door kan gaan natuurlijk", begint Sjoerd. "De opbouw had nu al bijna moeten starten." "We hadden er zo veel zin in!", vult Peter aan. "De artiesten die zouden komen zijn écht fantastisch. Het goede nieuws is dat het – en dit heeft de nodige moeite gekost – is gelukt dezelfde artiesten voor volgend jaar te boeken. Op zaterdag 26 juni 2021 komen Danny Vera & band, Laurence Jones, Memphis Maniacs en Michael Varekamp & The Legend en Zuco 103 naar Rhoon om alsnog een prachtig feest neer te zetten."

"Ook gaan we wederom voor een spraakmakende surprise act. Het verrassingseffect was groot toen Lee Towers vorig jaar op de bühne verscheen. We zijn dus weer bezig een befaamde artiest of band uit de regio te strikken die zeker goed zal vallen bij het publiek", vult Edwin aan. Het festival wordt georganiseerd vanuit Stichting Kasteel van Rhoon. De stichting telt inmiddels ruim vijftig vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om een gevarieerd cultureel programma samen te stellen voor de inwoners van Albrandswaard en omgeving.

Dankbaar
De organisatoren van Muziek op Rhoon zijn de afgelopen jaren ondersteund door enkele andere vrijwilligers vanuit de stichting. "Helaas is één van deze steunpilaren, René Buis, ons vorig jaar ontvallen. Hij was van grote waarde voor de stichting en hij wordt gemist", vertelt Edwin. "Omdat het organiseren van zo’n groot evenement als Muziek op Rhoon erg veel werk met zich mee brengt, zijn we heel blij dat we nieuwe vrijwilligers hebben kunnen aantrekken. Zij ondersteunen ons bij het aanvragen van vergunningen, werven van sponsoren en andere belangrijke zaken. Waar we ook heel blij mee zijn", vult Sjoerd aan, "Is dat de sponsoren niet afhaken maar ‘meegaan’ naar volgend jaar. Zonder sponsoren is er geen festival. Zij zijn van enorme waarde en het is mooi te zien dat zij dit evenement blijven steunen. Ook in deze crisis. Daar zijn wij heel dankbaar voor."

Topsfeer
Ook al ligt de culturele sector plat, Stichting Kasteel van Rhoon probeert positief naar de toekomst te kijken en stelt alles in het werk om activiteiten en optredens te organiseren die wél kunnen binnen de huidige regelgeving. "We hopen natuurlijk dat er nog wat versoepelingen volgen de komende maanden", zegt Peter. "We organiseren in de periode van najaar tot voorjaar geregeld het zeer succesvolle Blues op Zondag. Het zou geweldig zijn als we dit straks weer op kunnen pakken. De optredens zijn altijd druk bezocht en de sfeer is top!"

Entreekaarten
Voor de editie die eigenlijk volgende week plaats zou hebben zijn al veel entreekaarten verkocht. Kopers van die kaarten krijgen hiermee toegang tot Muziek op Rhoon 2021, op zaterdag 26 juni. Er is nog een klein aantal entreetickets te verkrijgen voor volgend jaar via www.muziekoprhoon.nl en bij de verkooppunten Het Wijnhuis Rhoon en ThéCafé Rhoon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden