Franchise eigenaar Marcel Broesterhuizen van Kippie Grill & Maaltijden winkels aan de Binnenban is een tevreden ondernemer.
Franchise eigenaar Marcel Broesterhuizen van Kippie Grill & Maaltijden winkels aan de Binnenban is een tevreden ondernemer. (Foto: )

Winkeliers WCH blij met versoepeling regels

HOOGVLIET- Op Winkelcentrum Hoogvliet staat het kooplustige publiek nog steeds geen drie rijen dik voor de kassa. Maar sinds de versoepeling van de RIVM-regels komt de loop langzaamaan weer terug. De winkeliers tonen zich over het algemeen redelijk tot zelfs zeer tevreden. Een enkeling echter heeft nog steeds weinig reden tot tevredenheid want het zijn moeilijke tijden geweest.

door Joop van der Hor

Bij Zeeman, MS Mode en Vodafone op de Binnenban staan de flacons handgel en alcohol bij de ingang op een tafeltje en zijn er pijlen en strepen op de winkelvloer aangebracht. Bij Kippie grill afhaalmaaltijden zijn klant en bedienend personeel middels keurig hardplastic ruiten van elkaar gescheiden. Het personeel draagt handschoenen en wie met geld betaalt, legt dat keurig eerst in een plastic bakje. Er is geen fysiek contact tussen beide. Mark van der Donk laat weten dat 'Kippie' aldoor open is geweest en weinig nadeel heeft ondervonden van de coronacrisis. Zijn werkgever Marcel Broesterhuizen zegt: "De eerste twee weken was er een dip te bespeuren in het aantal dagelijkse klanten. Maar dat trok snel bij. Mensen konden niet meer buiten de deur eten en dus kwamen ze het halen en maakten er thuis met elkaar het beste van. Op de Binnenban komen de mensen voor hun dagelijkse boodschappen en niet voor funshoppen. Wij hebben geen klagen gehad, maar kledingwinkels en schoenenzaken hebben een moeilijke tijd achter de rug."

Dieren zijn tijdens corona niets tekort gekomen

Mathijs Vonk van Discus dierenspeciaalzaak is ook tevreden. "De huisdieren zijn niets tekort gekomen en waar mensen meestal na terugkomst van hun vakantie een huisdier aanschaffen, deden ze dat nu eerder. Voer, hondenmanden en vogelkooien werden veel verkocht." Bij de viszaak ook geen klachten. Daar gaan momenteel de verse haringen als de welbekende warme broodjes over de toonbank. Daar dus wel rijen voor de winkel met geduldig wachtende klanten.

Handyman Van Iersel

Dankzij het thuiswerken van zowat driekwart van de Nederlandse beroepsbevolking deden speciaalzaken in computers en aanverwante artikelen, kantoormeubelen en artikelen goede zaken. Zo ook Handyman R.van Iersel op de Middenbaan-Noord 188. "Ik was de eerste die mondkapjes en plastic handschoenen verkocht en verder heel veel inktcassette's, telefoonsnoertjes etc. De aanleiding daarvoor was minder, maar de zaken gingen goed", aldus Van Iersel die goed de moeilijke coronaperiode door is gekomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden