Driemastschoener Oosterschelde is van 20 tot en met 28 juni te gast in de museumhaven van het Maritiem Museum Rotterdam. Foto: Arthur Smeets
Driemastschoener Oosterschelde is van 20 tot en met 28 juni te gast in de museumhaven van het Maritiem Museum Rotterdam. Foto: Arthur Smeets (Foto: )

Unieke kans voor kijkje aan boord van bijzonder schip

Rotterdam - De vanwege de coronacrisis ligt de Driemastschoener Oosterschelde van 20 tot en met 28 juni in de museumhaven van het Maritiem Museum Rotterdam. Normaal gesproken reist dit ‘varend monument’ het hele jaar de wereld over. Wil je eens een kijkje nemen aan boord van dit bijzondere schip? Dan is dit je kans! Stap aan boord in de Maritiem Museum Haven en maak kennis met de bemanning en het schip.

Sinds 1992 is dit voormalig zeilend vrachtschip weer in de vaart na een grondige restauratie. Het werd het eerste Nederlandse zeilschip dat wereldwijd met gasten mocht varen. De Oosterschelde maakte tweemaal een reis rond de wereld en bezocht meer dan vijftig landen op vijf continenten. Het schip zeilde in tropische streken, maar ook werden meerdere poolexpedities ondernomen naar Spitsbergen, Antarctica en South Georgia. Op dit moment wordt ze klaargemaakt voor een reis naar Kaap Verdië in het najaar van 2020.

De Oosterschelde is te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum. De driemaster is uitsluitend te bezoeken met een entreebewijs van het museum, dat alleen online met te boeken is via www.maritiemmuseum.nl/tickets. Ook wie een kortingspas heeft, moet online een starttijd reserveren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden