Kinderburgemeester in actie tegen zwerfvuil


Foto:

Kinderburgemeester in actie tegen zwerfvuil

Albrandswaard – Bij haar installatie gaf ze al aan zich te willen inzetten tegen zwerfvuil in de gemeente. En daar heeft ze serieus werk van gemaakt in haar rol van kinderburgemeester. Op de vooravond van haar afscheid, vestigde Zoë Brasser nog één keer de aandacht op dit thema. Zij plakte een sticker op een nieuwe prullenbak in het centrum van Poortugaal met daarop de tekst: ‘Onze toekomst is duurzaam. Daarom laten we nu niets zwerven’.

,,Ik vind het belangrijk en fijn om in een schone gemeente te wonen. Daarom heb ik mij het afgelopen jaar ingezet om hier extra aandacht aan te geven”, vertelt Zoë. Met het plakken van stickers op een aantal prullenbakken hoop ik dat er steeds minder mensen zijn die afval op straat gooien. Want rommel op straat is niet leuk en hoort niet.”

Nieuwe bakken
De gemeente Albrandswaard vernieuwt momenteel de prullenbakken in de winkelcentra. De oudere rode bakken worden vervangen door grotere, zwarte modellen. Op Hof van Portland staan de nieuwe, exclusievere prullenbakken er al even, winkelcentrum Poortugaal was afgelopen week aan de beurt. De afvalbakken op het Strawinskyplein zijn vanaf de bouw al van dit type, alleen aan de kant van de Julianastraat nog niet. Die worden binnenkort vervangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden