Foto: PR

Ingezonden: 'Botlekbrug in het nieuwe normaal!'

Als vervent recreant aan de Brielsemaas rijden wij meestal via de Botlekbrug naar onze bestemming. Kortgeleden dacht ik nog er is iets verbeterd. In 50% van de rittten moesten we in het verleden toch wel even wachten bij de Botlekbrug. Maar de laatste tijd ging het goed.

De Spijkenisserbrug is helemaal geen alternatief daar sta je geheid voor een dichte brug als je die kant op moet. Van al mijn positieve gedachten over de Botlekbrug bleef vandaag, 25 juni, geen spaan heel. Rond 16.00 uur kwamen vanaf de richting Maasvlakte aan bij de brug en die ging dicht. Nou ben ik van nature redelijk tolerant, maar dit nu al jaren te moeten meemaken is ten hemel schreiend. 30 Minuten voor een dichte brug is onverantwoord en gebaseerd op wetgeving uit de tijd, en ik maak geen grap, van de trekschuit.

Toen waren er nog geen of onvoldoende wegen en had vervoer over water voorrang boven paard en wagen. Nu in de 21e eeuw is er toch wel wat veranderd. Het huidige openingsregiem van bruggen en sluizen is niet meer van deze tijd. Het regiem wordt vastgesteld door Rijkswaterstaat na verschillende instanties te hebben gehoord behalve denk ik de bevolking. Ik stel voor een stuk of zes studenten economie van de Erasmus Universiteit te vragen in het kader van een afstudeerproject een onderzoek te doen naar de economische schade, dat bekt zo lekker, maar vooral naar de overlast voor werknemers en die ook te horen.

Het is van de zotte dat een dergelijk openingsregiem nog steeds wordt gehanteerd. Voor wie is de schade groter voor het wegverkeer of het vervoer over water. Dan hebben we als regio een mooi onderzoek om onze Mark voor te leggen als onderdeel van het landelijke Nieuwe Normaal."

G. Jong

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden