Beweeg mee in een van de SPAL groepen


Actief wandelen in Albrandswaard. Foto: PR SPAL
Actief wandelen in Albrandswaard. Foto: PR SPAL (Foto: PR SPAL)

Beweeg mee in een van de SPAL groepen

Wandelen en bewegen in de buitenlucht is het helemaal. Fitter en vitaler worden, afslanken, genieten van de natuur, sociale contacten maken of verstevigen, leefstijl verbeteren, kcal verbranden het kan allemaal tijdens het wandelen.

Albrandswaard - Via stichtingSPAL is het mogelijk om in groepsverband aan vijf (5) maal per week aan een wandel gerelateerde activiteit deel te nemen voor je fitheid, conditie, afslanken sociale contacten, leefstijl. De activiteiten bestaan uit SportiefWandelen en Nordic Walking en worden begeleid door allround wandelsporttrainers en begeleiders. Het is 'meer' dan een ommetje maken, er wordt actief aan bewegen gedaan. Het is voor de meeste deelnemers hun wekelijks sport en beweeguurtje, hun doel om fit te blijven, sociale contacten te houden, een vast doel te hebben, en een zekerheid te weten dat het er is.

Wandelen
De wandelactiviteiten vinden plaats op dinsdagmiddag, woensdag – donderdag en zondagmorgen. Donderdag en zondagmorgen een wandeltocht van ongeveer 8 km - 1,5 uur, Dinsdagmiddag en woensdagmorgen een wandel gerelateerde training van ongeveer 1 uur.

Revalideren
Donderdagmorgen, een tweede groep, om 11.30 uur wordt er gestart met een Wandel je Fit Extra groep. Extra aandacht voor mensen die moeten –willen gaan bewegen omdat ze overgewicht hebben, niet fit zijn of aan het revalideren zijn van bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie en langzaam aan willen beginnen met bewegen. Wandelen in de buitenlucht met of zonder stokken voor mensen die denken dan ze het “normale” tempo nog niet aankunnen, af willen afslanken en of andere lichamelijk ongemak hebben zoals bij voorbeeld diabetici of een chronisch ongemak hebben.

Rustiger
Het gaat in deze groep wat rustiger en met meer rustmomenten. Aad Wijntjes die deze extra groep begeleid is naast wandelsporttrainer ook personal trainer en leefstijlcoach. Al de activiteiten vinden plaats vanuit Het Lokaal aan de Albrandswaardsedijk nabij jachthaven Rhoon.

Na afloop van de activiteiten wordt er in Het Lokaal koffie of thee gedronken en wat nagepraat. Meer informatie Aad Wijntjes tel. 06-46226208 of www.stichtingspal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden