De stichting Kasteel van Rhoon denkt weer aan het opstarten van historische rondleidingen en kleinschalige muziekmiddagen. Ook restaurant en terras zijn geopend. Foto: Roel van Deursen
De stichting Kasteel van Rhoon denkt weer aan het opstarten van historische rondleidingen en kleinschalige muziekmiddagen. Ook restaurant en terras zijn geopend. Foto: Roel van Deursen (Foto: Roel van Deursen)

Toerisme krabbelt langzaam weer op

Ondernemers in de toeristische en recreatieve sector willen er liever niet aandenken; een mogelijke 2e coronagolf. Op dit moment is men gematigd optimistisch. Want zolang de zomer én bezoekers en toeristen hen niet in de steek laat, gaan de meesten van hen het rampjaar 2020 overleven.

door Joop van der Hor

REGIO - De klap is hard aangekomen bij de in de toeristische en recreatieve sector werkzame ondernemers, het personeel en toeleveranciers. Vanaf 1 juli is de regelgeving voor deze sectoren in ruime mate versoepeld, hoewel de verplichte 1,5 meter afstand voor velen als het zwaard van Damocles aanvoelt. Velen hebben hun creativiteit aangewend om de crisis het hoofd te bieden, maar lang niet elk bedrijf zal er blij mee zijn. Jolanda Jansen, directeur van Sportpaleis & congrescentrum Ahoy ziet kansen maar ook een aantal beren op de weg. 'Veel van de te organiseren activiteiten en festiviteiten zullen amper of helemaal niet kostendekkend, ja zelfs verliesgevend zijn. Daar moeten andere, wel winstgevende producties tegenover staan anders gaan we het niet redden' zo liet Jansen onlangs in het televisieprogramma NPO1 weten. Waarmee te starten? 'We zetten op verschillende evenementen in waaronder Jeugdvakantieland. Zou zo fijn zijn voor al die tienduizenden kinderen als dit, al dan niet in een ander format, kan doorgaan. Wij gaan er in ieder geval onze uiterste best voor doen.'

PARTYCENTRUM FLAMINGO in Hoogvliet is enthousiast met nieuwe activiteiten gestart waaronder de vrijdagmiddagborrel op het speciaal aangelegde buitenterras en de nu al succesvolle FlaBingo waarmee leuke geldprijzen te verdienen zijn. Zowel het bestuur als de gebiedscommissie Hoogvliet hebben brandbrieven gestuurd aan verantwoordelijk wethouder Barbara Kathmann (PvdA) met daarin het verzoek tot steun en kwijtschelding van gemeentelijke heffingen. Beheerder Karim hoopt op een snelle positieve reactie van de wethouder. "Dit moet echt niet lang gaan duren want het water staat niet tot de lippen maar net onder de neus. Gemeente laat ons alsjeblieft niet kopje ondergaan", aldus het bestuur van stichting ODA.

Bij de leden van de Jachthaven van Rhoon en de Golfclub Oude Maas in het recreatiegebied aan de Oude Maas zijn de versoepelingen van premier Rutte met gejuich ontvangen, net als bij de vele sportverenigingen in Albrandswaard, Hoogvliet en Pernis. En ook de kantine van tennisvereniging de Laatjekaai mag per 1 juli weer open. Voorzitter Jan Ketting is er maar wat blij mee. "Inkomsten voor de club zijn onontbeerlijk en nu zo ontzettend noodzakelijk", aldus de praeses die zelf alvast het glas omhoog heft op een goede afloop voor zijn club.

MINIWORLD ROTTERDAM is met ruim 600 m² de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland. De attractie is gevestigd aan het Weena naast het Groot-Handelsgebouw op loopafstand van het Centraal Station. De vooral bij kinderen razend populaire overdekte attractie heeft de sluiting gebruikt om alle beroemde mini gebouwen uit de gehele regio extra op te poetsen en is klaar voor ontvangst.

DE FLUISTERBOOT VAART WEER

Vlak over de Spijkenisserbrug, met fiets en zelfs lopend makkelijk te bereiken, ligt de Fluisterboot pal naast de oude molen klaar om uit te varen. Een tocht door natuur- en recreatiegebied Bernisse is een belevenis voor jong en oud. zie: www.fluisterbootdeijsvogel.nl.

KASTEEL WEER OPEN

Het beroemde restaurant van meesterkok Ad Janssen heeft haar deuren weer geopend, huwelijksfeesten zijn weer toegestaan. Stichting Kasteel van Rhoon is voorzichtig weer gestart met haar activiteiten en Rotaryclub Europoort Botlek organiseert weer bijeenkomsten, vergaderingen en (gast)lezingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden