Toegang tot Kleine Badje woensdag versoepeld


Verruiming van de corona-maatregelen biedt ook het 'kleine badje' in Rhoon vanaf woensdag meer mogelijkheden.
Verruiming van de corona-maatregelen biedt ook het 'kleine badje' in Rhoon vanaf woensdag meer mogelijkheden. (Foto: )

Toegang tot Kleine Badje woensdag versoepeld

Na hernieuwd overleg met de gemeente Albrandswaard naar aanleiding van de versoepeling van de corona-maatregelen door de overheid en het RIVM gelden er ook nieuwe voorwaarden voor de openstelling van het Kleine Badje aan de Sportlaan in Rhoon.

door Hans de Bruyn

Rhoon - Het bestuur van de Vereniging Zwembad Rhoon (VZR) meldt dat er met ingang van woensdag 1 juli toegang is voor maximaal 250 kinderen én volwassenen. Maar alleen kinderen mogen zwemmen, ouders en/of begeleiders mogen niet het water in. En maximaal 1 ouder/begeleider per gezin met 1 of meer kinderen onder de acht jaar. De doelstelling van VZR is immers: zwemplezier voor kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar.

De VZR verzoekt ouders met in het gezin alleen kinderen van acht jaar en ouder om hun kinderen alleen naar het badje te laten komen. Des te meer kinderen kunnen zij ontvangen. Volwassenen dienen minimaal 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en de kinderen. Verder zijn alle bezoekers verplicht om bij het betreden en het verlaten van het zwembadterrein hun handen te desinfecteren

Gedurende het gehele seizoen 2020 wordt er alleen toegang verleend aan abonnementhouders. Er vindt geen losse kaartverkoop plaats. Abonnementen voor dit zwemseizoen kunnen nog tot en met 31 juli aangevraagd worden, daarna niet meer. Kijk even onder de tab 'Abonnementen' voor het aanvraagformulier.

Conform de verplichte richtlijnen van de overheid voor maximale veiligheid wordt de chloordosering verhoogd naar 2,5 mg per liter water. Bij mogelijke irritatie van de ogen wordt aangeraden om een zwem- of duikbril te dragen. Ook badkleding kan door deze maatregel mogelijk sneller verkleuren. De PH waarde wordt verlaagd naar 7,0

De openingstijden zullen per 1 juli weer terug gaan naar de reguliere tijden. En met ingang van dit seizoen is roken niet meer toegestaan op het terrein van de VZR.

Indien geopend, is het badje telefonisch bereikbaar via 010-5016113.

Voor vragen of meer informatie kan er een mailtje gestuurd worden naar info@vzr-rhoon.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden