AutoMaatje weer van start naar alle bestemmingen


AutoMaatje start vanaf 1 juli weer met ritten naar alle bestemmingen in gewone personenauto's met gebruik van mondkapjes. Reserveert u ook een ritje?
AutoMaatje start vanaf 1 juli weer met ritten naar alle bestemmingen in gewone personenauto's met gebruik van mondkapjes. Reserveert u ook een ritje? (Foto: ANWB)

AutoMaatje weer van start naar alle bestemmingen

Na de persconferentie van 24 juni zat het er al in en inmiddels is het bevestigd door de ANWB. AutoMaatje Albrandswaard mag vanaf 1 juli weer starten met gebruik van mondkapjes.

Albrandswaard – De ANWB zegt hierover: “In de auto (en ander privévervoer) geldt vanaf 1 juli dat er geen limiet gesteld is aan het aantal mensen dat samen in de auto kan. Wel wordt het gebruik van een mondkapje geadviseerd wanneer meerdere mensen in één auto reizen en zij niet tot hetzelfde huishouden behoren”. Stichting Welzijn Albrandswaard, die in Albrandswaard de ritten van AutoMaatje verzorgd, sluit zich hierbij van harte aan. Coördinator Yvonne Schults: “In corona-tijd reden wij medische ritten met onze personenbus. Dat wij nu weer mogen starten met alle bestemmingen in personenauto’s is natuurlijk fantastisch. Wij zijn wel extra voorzichtig, want zowel enkele chauffeurs als de meeste passagiers behoren gezien hun leeftijd tot de risicogroep. Nog niet alle chauffeurs voelen zich hier goed bij, maar er zijn er voldoende om te kunnen starten”. Reserveren minimaal 2 werkdagen van tevoren, liefst eerder, via SWA 010-5018322 tussen 9.00 en 12.00 uur. Een rit kost € 0,30 per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden