Burgemeester opent bevrijdingsroute Terug in de tijd


Burgemeester Jolanda de Witte opende 8 juli de wandel- en fietsroute Terug in de tijd. (Foto: Privé)
Burgemeester Jolanda de Witte opende 8 juli de wandel- en fietsroute Terug in de tijd. (Foto: Privé) (Foto: )

Burgemeester opent bevrijdingsroute Terug in de tijd

Burgemeester Jolanda de Witte opende woensdag 8 juli voor het raadhuis in Poortugaal, Dorpsstraat 27 in Poortugaal, de gloednieuwe wandel- en fietsroute Terug in de tijd.

POORTUGAAL - Bij de opening zijn ook enkele leerlingen van groep 8 aanwezig met hun docent en enkele andere betrokkenen bij de route. De route voert langs Albrandswaardse locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Terug in de tijd is een idee van leerlingen van groep 8 van de Christelijke Basisschool De Parel tijdens de derde kindergemeenteraad op 20 februari.

De kindergemeenteraad van Albrandswaard heeft deze bevrijdingsroute gekozen uit vier plannen van basisscholen. Iedereen kan in de komende zomervakantie en daarna de route wandelen of fietsen. Eenmaal onderweg krijgen de wandelaars en fietsers aanvullende informatie via filmpjes, teksten en foto’s via QR-codes op verschillende locaties in de route. Zie de website www.albrandswaard.nl/bevrijdingsroute. Voor de bijzondere locaties langs de route heeft de docent van groep 8 medewerking gezocht en gevonden van de oudheidkamer. Aan de hand van de locaties is een mooie route opgesteld. Op de locaties hebben de leerlingen van de Parel opnames gemaakt, samen met Dick Roelse, dhr. Dubel van de oudheidkamer en dhr. van Opstal. De filmpjes zijn op de locaties zelf te bekijken na het scannen van de QR-code. 

Het streven was om deze route op 5 mei klaar te hebben, tijdens de feestelijkheden rond 75 jaar bevrijding. De coronamaatregelen hebben het project een tijdlang stilgelegd. De afgelopen weken heeft groep 8 van de Christelijke Basisschool De Parel samen met Dick Roelse, dhr. Dubel van de oudheidkamer, dhr. van Opstal en de gemeente hard doorgewerkt om alles voor de zomervakantie af te ronden. Voor kinderen in groep 8 van de basisschool is er de Kindergemeenteraad, waarmee leerlingen op een speelse manier kennis maken met de gemeente. Het project laat basisschoolleerlingen van groep 8 zien hoe beleid tot stand komt gebaseerd op het principe ‘leren door ervaren’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden