Natuurstad geeft Voedselbosje cadeau aan scholen


Foto:

Natuurstad geeft Voedselbosje cadeau aan scholen

Dit jaar viert Natuurstad het 100 Jaar Schooltuinieren jubileum in Rotterdam. De schooltuin is de´ plek waar kinderen leren en ervaren waar gezond eten vandaan komt. Om dit bijzondere jubileum te vieren kregen zij van IVN een Voedselbosje cadeau. Dit cadeau wil Natuurstad doorgeven aan een Rotterdamse basisschool. 

Voedselbosje 
Een Voedselbosje is een soort 3D moestuin, maar dan een die veel minder onderhoud vergt. Het heeft een omvang van 30 vierkante meter en bestaat uit 20 tot 25 soorten planten, struiken en bomen in een aantal lagen. Het bosje leert kinderen op een uitdagende en vernieuwende manier hoe voedsel groeit en waarom dit goed is voor de natuur, de biodiversiteit, het klimaat en jezelf.

Het Voedselbosje is een laagdrempelige manier om de natuur op het schoolplein een flinke boost te geven. Bij het bosje hoort ook een lesprogramma waarmee de kinderen leren over natuur en voeding op het schoolplein. 

Kans maken? 
Het Voedselbosje wordt op een Rotterdams schoolplein geplant. Heeft jouw basisschool 30 vierkante meter beschikbaar voor dit bosje en vinden jullie het leuk om mee te werken aan het lesprogramma? Vraag de leerkracht om het interesseformulier in te vullen om kans te maken op het Voedselbosje. Aanmelden kan tot vrijdag 17 juli 2020

Over Natuurstad 
Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie, educatie en participatie. Op 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid. Met 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken de bijna 100 medewerkers en nog eens 100 vrijwilligers jaarlijks bijna 1.000.000 bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden