Video's Roel van Deursen

Video: Bewoners Humanitas Hoogvliet dolblij met eigen tuintje

Dolblij zijn ze met de onlangs geplaatste en gezellig ingerichte buitenruimte. Ruim twee jaar hebben de bewoners, zorgmedewerkers en vrijwilligers erop moeten wachten. Maar nu is het dan eindelijk een feit; het Tuintje van het woon-zorgcentrum Humanitas aan de Marthalaan 2 in Rotterdam Hoogvliet is geopend.

Hoogvliet - ‘Laat de zon maar komen! En ook wind, regen en sneeuw zijn welkom, want onze veelal dementerende bewoners willen alles zien, alles zelf voelen. 'Het brengt hen terug naar de tijden van weleer’ laat mede-initiatiefneemster Anet den Haan weten. Haar moeder is één van de bewoonsters, net als de echtgenoot van Ada van Gorcom – Baggerman. Beiden zijn dubbel blij want behalve de ingebruikneming van de zo gewenste en noodzakelijke buitenruimte mogen ze hun geliefden weer bezoeken nu de RIVM-corona regels voor zorghuizen zijn versoepeld.

Verslaggever Joop van der Hor nam een kijkje en sprak met beide dames alsook met Marja Stuyt van de cliëntenraad en zorgmanager Ria Berenschot. De laatste is blij met de coördinatie van Rolf van Druten, medewerker Beheer en Uitvoering bij de gemeente Rotterdam en de hulp van de vrijwilligers bij de aanleg van het Tuintje welke mogelijk is gemaakt dankzij financiële en materiële steun van o.a. de gemeente Rotterdam. Overige sponsors zijn te zien aan het einde van de door videograaf Roel van Deursen gemaakte reportage. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden