Jonge mantelzorgers zoeken het hogerop


Jonge mantelzorgers vergeten even hun zorgen.
Jonge mantelzorgers vergeten even hun zorgen. (Foto: )

Jonge mantelzorgers zoeken het hogerop

Op zaterdag 11 juli hebben jonge mantelzorgers de toppen van de klimbomen bij Abel Tasman opgezocht om zich vervolgens te wagen aan stoere overwinningen over touwbruggen en ziplijnen.

Albrandwaard - Sportief en lenig als zij zijn gingen zij van boom naar boom en werd er veel spierkracht en doorzettingsvermogen getoond, zelfs het moeilijkste parcours werd gehaald door menigeen. Er werd gelachen en met elkaar aanmoedigend ontstond er een gezellige sfeer, even uit de zorg van thuis. Na alle inspanningen werden zij getrakteerd door Abel Tasman op een heerlijke pannenkoek of frites en dit was zeer welkom na al die sportiviteit. De middag was een samenwerking van Stichting Welzijn Albrandswaard en Kijk op Welzijn, zij bieden ondersteuning aan jonge mantelzorgers.
Wanneer is iemand een jonge mantelzorger? Een jonge mantelzorger is een jongere die zorgt of zorgen maakt over een naast familielid die ziek, gehandicapt, verslaafd is of psychische problemen heeft. Jonge mantelzorgers weten vaak zelf niet dat ze mantelzorger zijn. Toch is 1 op de 5 jongeren een mantelzorger.

Het Jongerenwerk en Steunpunt Mantelzorg bieden ontspanning aan in de vorm van activiteiten. Ben of ken jij een jonge mantelzorger uit de gemeente Albrandswaard of Barendrecht en lijkt het je leuk om mee te doen met onze activiteiten. Meldt je dan aan. Woon je in Albrandswaard, mail naar mantelzorg@welzijnalbrandswaard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden