Bewonersinitiatief 'Koffie met Kleur'


Bloeiende weidebloemen in Hoogvliet.
Bloeiende weidebloemen in Hoogvliet. (Foto: )

Bewonersinitiatief 'Koffie met Kleur'

"Vanaf vorig jaar zijn wij bewoners van de Cichorei in Hoogvliet bezig met een bewonersinitiatief Koffie met Kleur. Hoogvliet heeft veel grasvelden in de wijken zo ook aan de Cichorei. Hier wonen enkele gezinnen al vanaf het begin, 33 jaar (de ouwetjes) maar het merendeel is later komen wonen jonge gezinnen en stelletjes", schrijft Hoogvlieter Hans Bours.

Hoogvliet - "Het is groen maar wel saai en dus hebben we een cirkel met een straal van 5 meter vrijgemaakt van gras en de helft met veld en weide bloemen ingezaaid en de andere helft met Cichorei het plantje waar de straat naar vernoemt is. Momenteel begint het veld en weidebloemen aardig te bloeien wat zorgt voor kleur en biodiversiteit."

"De Cichorei laat nog even op zich wachten, er gaat nu energie naar het wortelstelsel, maar hopelijk aan het einde van de zomer ook bloemen. Van de wortels wordt surrogaat koffie gemaakt en dat willen we ook gaan proeven, zodra dit mogelijk is. Wat heeft het ons nog meer gebracht, meer ontmoeting, elkaar beter leren kennen ook in coronatijd. Binnenkort gaan we corona proof rond het veld BBQ-en ieder op zijn eigen kleine BBQ."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden