Kinderen halen geld op voor project Albrandswaard Helpt!


Kinderen halen geld op voor project Albrandswaard Helpt!
Kinderen halen geld op voor project Albrandswaard Helpt! (Foto: )

Kinderen halen geld op voor project Albrandswaard Helpt!

De jeugd heeft de toekomst! Dat bewezen 4 kinderen en vriendjes en vriendinnetjes die het initiatief namen om geld op te halen voor de ouderen en eenzame mensen in Albrandswaard.

Albrandswaard - Ishani, Jens, Viomesh en Isha wilden heel graag geld inzamelen voor een goed doel. Omdat door corona iedereen zo lang moest binnen zitten en mensen weinig contacten hadden bedachten ze dat het voor ouderen en eenzamen leuk zou zijn om ze te verrassen en met elkaar in contact te brengen. Om geld in te zamelen hiervoor hebben ze afgelopen week, twee middagen snoep, chips en limonade verkocht voor de Albert Heijn in Portland die hier graag aan meewerkte. Eerst zochten ze contact met de gemeente.

Kraampje
Ischani belde Richard van Vliet de wijkregisseur op om te vragen of ze een kraampje mocht neerzetten en met de vraag waar het geld naar toe zou kunnen om deze mensen daadwerkelijk te helpen met het geld wat ze inzamelden. Zo kwamen ze terecht bij Stichting Welzijn Albrandswaard die in maart gestart zijn met het project Albrandswaard Helpt! Vanuit dit project zijn al vele mensen geholpen met boodschappenhulp, belmaatjes, honden uitlaten, het bezorgen van maaltijden, computerhulp aan huis, de wensbus, de ontmoetingsbus, boeken aan huis, repaircafe aan huis, opknappen van tuinen etc. Alles om de mensen die een steuntje in de rug nodig hebben te helpen waar nodig. En dit project wordt doorgezet om ouderen, minima, eenzamen, zieken, kwetsbaren te ondersteunen.

Dankzij deze 4 kanjers, die maar liefst het bedrag van 468,40 bij elkaar hebben verzameld kunnen we deze doelgroep nogmaals in het zonnetje zetten. Vandaag werd het bedrag overhandigt aan Yolanda Hekkert, consulent vrijwillige inzet en initiatiefnemer van het project Albrandswaard Helpt!

Yolanda is erg trots op de inzet en betrokkenheid van deze enthousiaste kinderen die zich inzetten voor ouderen en gaat samen met hen verzinnen hoe we dit geld gaan besteden en zal de kinderen betrekken bij de uitvoering ervan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden