Gebiedsnetwerker Willeke Jongen verruild Hoogvliet voor Charlois. Wijkagent Willem Roeland betreurd haar besluit. Foto: Roel van Deursen
Gebiedsnetwerker Willeke Jongen verruild Hoogvliet voor Charlois. Wijkagent Willem Roeland betreurd haar besluit. Foto: Roel van Deursen (Foto: Roel van Deursen)

Willeke Jongen vertrekt uit Hoogvliet

Ze werkte zich op vanuit de stoffige spelonken van het archief van de deelgemeente tot aan de belangrijke spilfunctie van gebiedsnetwerker van Hoogvliet. Maar na 18 jaar vindt Willeke het welletjes, ze vertrekt naar Zuidwijk in Charlois.

door Joop van der Hor

REGIO- Vindt Willeke Jongen het na 18 jaar werkzaam te zijn als gebiedsnetwerker in Hoogvliet echt welletjes? "Nee, zeker niet. Hoogvliet is toch mijn ‘heimat’, mijn stekkie. Maar verandering van spijs doet eten. Ik heb trek in een nieuwe uitdaging en die heb ik nu gevonden in een nieuw gebied; Charlois!" Willeke (50) verlaat met pijn in haar hart Hoogvliet en ‘haar’ bewoners en winkeliers. Een kleine steekproef onder bezoekers en winkeliers op een gewone doordeweekse dag op winkelcentrum Hoogvliet leert dat de 'blonde wervelwind', zoals zij door een collega wordt genoemd, echt heel populair is. Sommigen hebben zelfs tranen in hun ogen. "Ze heeft veel voor ons betekend en gedaan voor Hoogvliet", zegt Carla van Audrey Mode op winkelcentrum ‘de Binnenban’. Ook de bedrijfsleiders van Armafood tegenover de ingang van het gebiedskantoor aan het Rijkeeplein zijn vol lof over de gebiedsnetwerker. "Willeke is onze steun en toeverlaat, ze is er altijd als je iemand van de gemeente nodig hebt, ook buiten kantoortijden. Ze heeft voor elk probleem wel een oplossing. We gaan haar missen!"

'De mensen hier zijn zo puur, zo eerlijk, zo open'

Bewoner Peter Bul staat in Hoogvliet bekend als de bonte hond die nooit te beroerd is om zijn zegje te doen, ook nu niet. "Willeke is voor de bewoners een vast aanspreekpunt. Altijd probleemoplossend. We moeten nog maar eens zien wie of wat we daar voor terugkrijgen. Willeke is niet het prototype van een bureauambtenaar. Ze belde ook nog eens terug om te vragen of de klachten naar tevredenheid waren opgelost."

Beveiliger Jairo verlaat voor heel even zijn post binnen het gebiedskantoor om Willeke te begroeten en haar succes toe te wensen op haar nieuwe stek. "Zij is een echte verbinder, de steun en toeverlaat van de burger maar ook van ons. Ik ga haar zeker missen." Van directe collega’s, burgers en winkeliers tot aan de wijkagenten, allemaal gaan zij Willeke missen, en andersom! Onder de op YouTube film van Botlek-videograaf Roel van Deursen staan al tientallen, allemaal positieve berichten. Willeke Jongen is er stil van, iets dat in de voorgaande 18 jaar nog niet eerder is voorgekomen. Wijkmanager Bart Boerema ziet zijn collega met lede ogen gaan, maar gunt haar de overstap en de nieuwe uitdaging. Echtgenoot Ramon en zoon Jim zien het vertrek wel zitten, want zij zien Willeke een stuk dichter bij huis gaan werken, Barendrecht ligt immers ‘om de hoek’.

WELKOM IN CHARLOIS

In het Zuiderpark en Zuidwijk kijken ze al uit naar haar komst. Jeanette Philips, voorzitter van de Bewoners Organisatie Zuidwijk heeft hoge verwachtingen van de oer-spontane Willeke Jongen. Hennie Verberne van de beddenspeciaalzaak aan de Meyenhage woont in Hoogvliet en kent Willeke al. Net als deejee Hans Mulder heet hij de jonge oude spring in het veld van harte welkom in Charlois.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden