Ellen en Theo Boot voor hun winkel op de Binnenban waar Theo's vader 58 jaar geleden een schoenmakerij startte (foto René Leerentveld)
Ellen en Theo Boot voor hun winkel op de Binnenban waar Theo's vader 58 jaar geleden een schoenmakerij startte (foto René Leerentveld) (Foto: René Leerentveld)

Boot Lederwaren stopt in Hoogvliet

In juni 1962 is Hugo Boot, de vader van huidige eigenaar Theo, de eerste die een winkel opent op Winkelcentrum de Binnenban. Hij start dan een schoenmakerij, de andere winkels openen pas in september 1962 hun deuren. Op 1 augustus 2020 valt na 58 jaar het doek voor Boot Lederwaren in de winkel aan de Binnenban 182. Sinds twee weken weten Theo en zijn vrouw Ellen dat ze in Nootdorp hun winkel gaan voortzetten en daar hebben ze veel zin in.

Door Yvonne Schults

Hoogvliet – Vrij snel na de opening van de schoenmakerij kwam de verkoop van tassen erbij. Toen op de Binnenban kiosks werden gebouwd, vertrok vader Hugo met Theo’s broer Peter naar zo’n kiosk met de schoenmakerij. Theo was 19 jaar toen hij in de zaak kwam, die vanaf dat moment doorging als Boot Lederwaren en uitsluitend koffers, tassen en portemonnees verkocht. Het is een echt familiebedrijf, dat al die jaren in hetzelfde pand gevestigd is geweest. Zijn moeder hielp soms mee, Ellen heeft hem vanaf het begin van hun relatie bijgestaan. In de afgelopen 40 jaar hebben ze veel vaste klanten gekregen.

Pijn in het hart
Theo: “Onze klanten komen overal vandaan, soms verhuizen mensen, maar blijven ze toch naar ons toe komen. Het is leuk werken als je zoveel tevreden klanten heb, die soms generaties lang in je winkel komen.” Helaas is door het vertrek van enkele grote winkels, zoals C&A en Bristol, de loop uit hun deel van het winkelcentrum Binnenban gegaan. De verkoop liep steeds meer terug. Daarom hebben Theo en Ellen een jaar geleden met pijn in hun hart de huur opgezegd. Ellen: “Je laat wel 58 jaar geschiedenis achter, dus zo’n besluit is niet makkelijk, maar we willen ook nog wat verdienen en dat werd steeds lastiger”.

Nootdorp
Theo vult aan: “Corona is voor ons niet slecht geweest, wij zijn al die tijd open gebleven en blijven tot op de dag van vandaag best goed verkopen, maar het is niet voldoende. Twee weken geleden was gelukkig ineens een mooie kans rond. We nemen per 1 november namelijk in Nootdorp een tassenwinkel van een collega over die met pensioen gaat. Het is op een groot winkelcentrum waar je gratis kunt parkeren, er zijn 50 á 60 winkels en er is geen leegstand”.

Bedankt!
Winkelcentrum Parade is makkelijk bereikbaar met de Randstadrail vanaf metrostation Slinge. De winkel gaat ook daar weer Boot Lederwaren heten en wordt gevestigd aan de Korte Baan 18. Theo zegt hierover: "Het wordt spannend, een nieuwe zaak openen in corona-tijd, want er zijn geen beurzen en productie en transport ondervinden soms hinder door corona". Theo en Ellen besluiten met: “We hebben er alle vertrouwen in dat het goedkomt en willen graag alle klanten bedanken voor hun trouw, klandizie en gezelligheid van de afgelopen jaren. Tot 1 augustus houden we leegverkoop van de winkel met hoge kortingen, kom dus gerust nog bij ons langs de in de winkel”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden