Foto:

LyondellBasell doneert ruim € 15.000 aan Voedselbank

LyondellBasell, een van de grootste kunststof-, chemische en raffinagebedrijven ter wereld, heeft in totaal 80.000 dollar (ruim € 68.500) gedoneerd aan Nederlandse Voedselbanken om mensen te helpen die getroffen zijn door het coronavirus. Voedselbank Spijkenisse ontving daarom vandaag € 15.482,13 via de LyondellBasell vestiging in Maasvlakte. Eind juni hielpen medewerkers van LyondellBasell Maasvlakte de Spijkenisse voedselbank al met het inpakken van voedselpakketten (foto). 

MAASVLAKTE/SPIJKENISSE - Het bedrag is onderdeel van een wereldwijde donatie van 1,3 miljoen dollar om honger te bestrijden tijdens de wereldwijde pandemie. LyondellBasell ondersteunt hiermee voedselbanken in 17 landen en regio’s waar het bedrijf opereert.

"Voedselbanken over de hele wereld zien een toename van de vraag en een afname van voedseldonaties", aldus Harm Dijkstra, site manager van LyondellBasell in Maasvlakte. "Onze omgeving is meer dan ooit afhankelijk van liefdadigheidsbijdragen voor onmiddellijke hulp en dagelijkse middelen. Het is van cruciaal belang dat wij ons steentje bijdragen om deze organisaties te helpen voedsel te blijven leveren aan mensen in nood".

Impact
"De economische impact van de coronaviruspandemie kan wereldwijd en hier in Spijkenisse worden gevoeld," zei bestuurslid van de Voedselbank Spijkenisse Gerrit van Buuren. "Het resultaat van deze voortdurende crisis is dat elke dag meer en meer mensen behoefte hebben aan basisvoorzieningen zoals voedsel. Onze prioriteit is om onze gemeenschap te voeden en we waarderen de bijdrage van LyondellBasell om ons daarbij te helpen".

Het doneren van fondsen om voedsel te leveren aan mensen in nood is slechts één manier waarop LyondellBasell heeft gereageerd tijdens deze pandemie. Zo doneerde LyondellBasell Nederland 1.375 kg materiaal voor de productie van gezichtsmaskers voor Nederlandse ziekenhuizen.

LyondellBasell’s producten worden gevonden in toepassingen die van cruciaal belang zijn voor de bescherming en het behoud van de gezondheid en veiligheid, zoals medische hulpmiddelen, beschermingsmiddelen, reinigingsmiddelen en diverse farmaceutische toepassingen. Het bedrijf blijft zijn klanten voorzien van een verscheidenheid aan materialen, waaronder polypropyleenharsen, die worden gebruikt voor de productie van gesmolten vezels voor de filtratie van gezichtsmaskers; masterbatch-producten worden gebruikt in ademende films voor beschermende pakken. Polypropyleen, ethyleenoxide en propyleenoxide worden gebruikt voor het maken van injectiespuiten, medische testkits, zepen, desinfecteermiddelen en andere producten.

Voor informatie over LyondellBasell's voortdurende reactie op de COVID-19 pandemie, ga naar www.lyondellbasell.com of volg het bedrijf op LinkedIn, Facebook of Twitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden