Chris de Korte
Chris de Korte (Foto: Ingrid Vilders)

Valpreventie door middel van Qigong en Tai Chi

Hoogvliet - De valpreventieles op dinsdagmorgen start weer vanaf 4 augustus 10:30 tot 11:30 bij het De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut in Hoogvliet. Chris de Korte: 'Onderzoek naar valpreventie voor ouderen is al veel gedaan en wat vele beoefenaars al lang zelf ervaren is nu ook recentelijk bewezen door middel van wetenschappelijk onderzoek namelijk dat Tai Chi de weg is naar balans. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Vooral ook aan de ademhaling wordt veel aandacht besteed.'

Chris de Korte, ruim dertig jaar Tai Chi en Qigong leraar, geeft deze valpreventie lessen op de dinsdagmorgen al enkele jaren met succes. De jongste deelnemer is rond de 40 en de oudste 92 jaar. Iedereen kan komen en de lessen kunnen ook zittend gevolgd worden. Ieder jaar wordt er door de gebiedscommissie ondersteuning gegeven om de kosten voor de deelnemers laag te houden zodat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van deze lessen.

Normaal gesproken starten de lessen vanaf 1 september, maar vanwege de corona is de vraag van de deelnemers groot geweest om geen zomervakantie te houden en eerder te starten. De eerste lessen wordt gevraagd om een bijdrage van € 5,- en zodra de ondersteuning van de gebiedscommissie binnenkomt zal de gebruikelijke € 3,- gevraagd worden.

Voor alle duidelijkheid het Sportinstituut is ingericht volgens de geldende normen van het RIVM. De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut MiddenbaanZuid 402, 3191AH Hoogvliet, vanaf dinsdagmorgen 4 augustus 10:30 tot 11:30 iedere week.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden