Met de winnende film over de coronacrisis, kwamen zelfs de hamsterwoede en  'Mark Rutte' ter sprake. Foto:Hans van der Boom
Met de winnende film over de coronacrisis, kwamen zelfs de hamsterwoede en 'Mark Rutte' ter sprake. Foto:Hans van der Boom (Foto: Hans van der Boom)

Jacobusschool wint musical award

Op 25 juli werden voor de zesde keer de School Musical Awards 2020 uitgereikt. Dit jaar streden 6 groepen 8 van basisscholen in Hoogvliet om één van de awards in de wacht te slepen met als grote hoogtepunt 'Beste School Musical Award 2020'.Net als vorig jaar werd de Jacobusschool de grote winnaar en mocht de trofee in ontvangst nemen.

door Patricia van den Blink

Hoogvliet-Zowel de voorbereidingen als de uitreiking van het jaarlijks terugkerend evenement zag er dit jaar anders uit dan andere jaren. Door de coronamaatregelen was het aanvankelijk nog maar de vraag of de happening dit jaar wel door kon gaan. “Normaal gesproken organiseren wij een heel evenement dat als doel heeft om jonge talenten in Hoogvliet een podium en erkenning te geven”, legt initiatiefnemer Vincent van den Broek uit. Samen met mede-organisator Bart Dane komt hij door de maatregelen echter voor een dilemma te staan.“SMA is normaal gesproken een gala-evenement met een podium, een rode loper, paparazzi fotografen, acts, en limousines voor de winnaars; het was altijd een hele happening. Dat kon dit jaar niet door gaan”, gaat hij verder. “Om aan te tonen dat creativiteit belangrijk is in een crisis als deze, was de show aan ons voorbij laten gaan absoluut geen optie”. Er moest gewoon een oplossing komen: Vincent:“Ieder jaar steken groep 8 leerlingen heel veel tijd in het oefenen van hun basisschool musical maar daartegenover staan 1 generale repetitie, dikwijls voor de jongere klassen en 1 uitvoering voor de ouders in de avond. Daarna stopt het. Dat mocht grootser opgezet worden. Het vele oefenen en de uiteindelijke presentatie stonden niet in verhouding met elkaar en dus bedacht ik zeven jaar geleden de School Musical Awards”.Maar dit jaar moest het anders. In stilte werd er gewerkt aan een variant van de Awardshow, waarin alle elementen op een andere manier alsnog aan bod konden komen. Van medailles, traktaties, prijzen tot aan twee rondrijdende limousines op zaterdag 29 augustus. En zo werd gekozen voor een professionele livestream,waarbij alles vanaf de studio CT-AV zou worden opgenomen. Op zaterdag 25 juli was het dan zover. Via de livestream werden de totstandkoming van de musicals als 'Tik Tok' en 'De Drie Biggetjes' in beeld gebracht en werden uiteindelijk de prijswinnaars van verschillende awards, zoals Beste Regie, Beste Script en Beste Choreografie, bekend gemaakt. De musical 'Corona' van Jacobusschool werd uiteindelijk uitgeroepen tot School Musical Award 2020. Vincent en Bart kijken terug naar een geslaagde avond. Vincent: “We vonden het heel tof om het dit jaar anders te doen. Er werd van ons, maar ook zeker van de scholen, een hoop creativiteit gevraagd. Wij werden eigenlijk uit onze comfortzone getrokken, en dat dwong ons om ons evenement op een andere manier te bekijken en dat zal ook zeker zijn uitwerking hebben op hoe we dit evenement in de toekomst vorm gaan geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden