Video: Pernisserpark, groene oase in Pernis

Als je, komende vanaf de Vondelingenweg via de Oud Pernisseweg, Pernis binnenrijdt, zie je links een groene gordel met een groot Hertenkamp. De containers aan de andere kant laten zien dat je dicht bij de Nieuwe Maas bent. Het groen strekt zich ook aan de rechterzijde uit met aan het einde de speeltuin van de Speeltuinvereniging Pernis.

Pernis - Ook het zwembad maakt deel uit van de groene oase. Ik was er op zondagmiddag 26 juli en werd begroet door talloze schapen die zich nergens wat van aantrokken en hun eigen ding deden. Natuur- en fietspaden doorkruisen het gebied en daar werd gebruik van gemaakt. Het was erg rustig in het park maar toch waren er mensen aan het wandelen, fietsen en sporten. Bulgaren zaten te vissen en wisten met enige moeite uit te leggen dat er alleen kleine visjes werden gevangen. Vader, moeder en twee kleine kinderen waren bij het Hertenkamp en vertelden dat ze vlakbij het park woonden en er vaak kwamen. Een mooi Hertenkamp waar je het misschien niet zou verwachten.

Herten
In het najaar 2007 verhuisden de herten uit het hertenkamp in Park Zestienhoven naar een nieuw hertenkamp in het Pernisserpark. De herten moesten Park Zestienhoven verlaten omdat het park waarin zij woonden werd opgehoogd en opgeknapt. In eerste instantie werd gezocht naar een tijdelijke plek voor de dieren, zodat zij na de 'verbouwing' konden terugkeren in hun eigen hertenkamp. Omdat deze niet te vinden bleek, werd vervolgens gezocht naar een locatie voor een nieuw hertenkamp. In het Pernisserpark is toen een plek gevonden voor de gehele roedel, waar ze permanent kunnen blijven, die openbaar toegankelijk is en goed bereikbaar is voor bewoners van het dorp.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden