Foto:

Video: Silent Disco geeft plezier voor Senioren bij Siloam

Viktoria Pompa van Stichting VICA had veel grote plannen, maar moest alles uiteindelijk terugtrekken. De Stichting had heel mooie plannen voor leuke evenementen in Hoogvliet bedacht, maar net als iedereen werden ze verrast door het coronavirus.

Hoogvliet - Gelukkig konden ze nog op tijd de voorstelling Jona in het MFC realiseren, net een week voor de eerste gevallen in Nederland werden vastgesteld. Op de oude manier werken kon niet meer. Dus zochten ze naar creatieve oplossingen en andere manieren. Er werden nieuwe plannen gemaakt, maar door de Corona-maatregelen is alles alsnog uitgesteld en niemand weet op lange termijn hoe we verder moeten. Toch is het gelukt om de Silent Disco voor senioren van Siloam te organiseren. Daar zijn ze heel blij om.

Silent Disco is onze bijzondere oplossing voor deze bijzondere tijden. Silent Disco is helemaal in en wordt gebruikt bij theatervoorstellingen, concerten en evenementen. Wat is een Silent Disco? Bij een ‘silent disco’ (in het Nederlands ‘stille disco’) wordt de muziek anders afgespeeld dan bij een normale disco: in plaats van de muziek uit speakers te laten komen, heeft bij een silent disco iedereen een koptelefoon op, waarna de muziek via draadloze zenders wordt verstuurd! De ruimte is dus gevuld met mensen die misschien wel meezingen, maar alleen zij die een koptelefoon op hebben kunnen de muziek horen. Dit plan voor de Silent Disco werd bedacht toen er nog heel weinig mocht in verband met de verspreiding van het virus en we wilden senioren (en ook natuurlijk al het personeel en de verpleegkundigen) een hart onder de riem steken. 

De bedoeling was dat we zo weinig mogelijk contact met de bewoners hebben en ook zo min mogelijk publiek van buitenaf naartoe komt. Gelukkig is nu veel meer mogelijk en kunnen we volop van het feest genieten. Het personeel heeft een oproep gedaan onder de bewoners om zich aan te melden en een lievelingsliedjes op te geven. Daarna gaat een DJ die lievelingsliedjes van de bewoners afspelen volgens een van te voren opgestelde lijst. Hij zal natuurlijk ook aankondigen wie welk lied heeft gekozen. Voordelen voor de bewoners zijn meer dan duidelijk: voor de mensen die het de afgelopen maanden heel zwaar hebben gehad is het echt een onvergetelijke ervaring.

Persoonlijk aandacht is groot terwijl er nauwelijks persoonlijk contact is. Ook hopen we dat de bewoners die in de tuin van Siloam verspreid zitten toch even opstaan en gaan dansen. Zo kunnen we dansend en vrolijk de zomer in, in dit heel zware en ongewone 2020. Het behoeft geen uitleg dat muziek ons samenbrengt, hoop geeft en de eenzaamheid verdrijft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden