Foto:

Open Podium Kasteel Culinair & Cultureel

RHOON - Op de oproep van Stichting Kasteel van Rhoon voor (jong) talent in de regio dat zich wil presenteren is een groot aantal reacties binnen gekomen, dus het blijkt wel degelijk in een behoefte te voorzien in deze cultuur-arme Corona tijden. De organisatie van Kasteel Culinair & Cultureel heeft uit deze aanmeldingen twee voorstellingen kunnen programmeren die gepland staan op de zondagmiddagen 16 en 23 augustus. 

Programma:

Zoals u hieronder kunt lezen hebben we een heel divers aanbod gekregen van verschillend talent, zowel (heel) jong als wat ouder(s). Met zowel klassieke als moderne muziek, met poëzie en zang geeft het een heel gevarieerd programma op beide dagen. De evenementencommissie heeft het zo goed mogelijk verdeeld over twee dagen, rekening houdend ook met de agenda van de diverse deelnemers. We werken daarin per middag met drie tijdsblokken waartussen een pauze is gepland van ca. een half uur. Dit om rekening te houden met eventuele tijdsoverschrijding en het ombouwen van het podium (geluid en instrumenten) tussen de verschillende optredens.

Reservedatum : zondag 6 september

Mocht het slecht weer zijn, zoals bekend betreft het een openlucht festiviteit in de tuinen van het Kasteel, dan is er op 6 september nog een reservedag gereserveerd om eventueel in te halen, maar we hopen gewoon op goed weer in midden-augustus.

Kaarten uitsluitend op reservering:

Met inachtneming van de geldende voorschriften inzake de 1,5 meter afstand kunnen we in de tuinperken rond het podium 50 personen ontvangen, die allemaal een zitplaats kunnen vinden. Om deze maximale bezetting te respecteren zal gewerkt worden met reserveringen die via de website van de Stichting te boeken zijn voor het symbolische bedrag van € 1,00. Per boeking kunnen slechts 2 kaarten besteld worden, dit om iedereen evenredige kansen op een ticket te bieden. Voor aanvang van het Open Podium kunt u zich met het uitgeprinte reserveringsformulier melden bij de ingang waarna u een polsbandje ontvangt voor het betreden van de Kasteeltuin. Dit om overbezetting te voorkomen en de bezoekersstroom goed te kunnen reguleren.

Kaarten voor beide data vind je hier: https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php

Uitwerking en korte toelichting optredens zondagmiddag 16 augustus:

Vanaf 13:30 uur inloop

14:00 – 14:20 Hans Jansen bijt deze eerste editie de spits af en speelt solo gitaarmuziek met klassieke invloeden

14:20 – 14:45 Dylan zingt en begeleidt zichzelf met covers van Nederlandstalige en Engelse nummers uit de jaren 80 tot heden

Pauze

15:15 – 15:30 Maggie Oliva - Vanuit het hart gezongen Zuid-Amerikaanse en Latijnse roots in de Spaanse taal gemixed met klassieke gitaarklanken. Ze zingt uit haar vroegste muzikale herinneringen en drukt haar diepste emoties uit in haar moedertaal om met liefde enkele geluiden van haar oorsprong te delen. Begeleid door een gitarist die vanuit het gevoel zijn geïmproviseerde noten speelt.

15:30 - 15:40 Ruben Jasperse (12) speelt op zijn cello werken van Bernard Romberg en Johan Sebastiaan Bach. Hij wordt begeleid door zijn vader Hein Jasperse op de piano.

15:40 – 15:45 Renske Jasperse, andere telg uit deze muzikale familie, is 8 jaar en speelt op haar viool deel 1 van het Indian Concertino voor viool en piano van George Perlman. Ook zij wordt ondersteund door haar vader Hein op de piano.

15:45 – 16:00 Jacqueline Sterenborg draagt uit Toon Telligen’s boek ”Na aan het hart”, een paar korte verhalen voor over de vriendschap tussen Eekhoorn en Mier. Ze eindigt haar optreden met de à capella versie van Carol King’s “You’ve got a friend”.

Pauze

16:30 – 17:00 Cock Huizer & Friends brengen u met zang en diverse instrumenten (gitaren en bas) in “Americana” sfeer ter afsluiting van deze eerste Open Podium editie in de serie “Kasteel Culinair en Cultureel” terug op de kaart

Uitwerking en korte toelichting optredens zondagmiddag 23 augustus:

Vanaf 13:30 uur inloop

14:00 – 14:30 Elly & Han brengen een afwisselend muzikaal programma waarbij ze naast hun stem gebruik maken van diverse instrumenten zoals accordeon, gitaar, tin whistle en ukelele.

14:30 – 14:45 Rokus Ganzeveld verzorgt een solo cello optreden waarvan een voorpoefje is te zien op zijn YouTube account https://www.youtube.com/watch?v=ntvXWJCamWw&feature=youtu.be

Pauze

15:15 – 15:40 Magda Haan en Willem Arends dragen gedichten en liedjes voor, een mix van poëzie en muziek. Magda is actief op festivals en op podia van “De Reizende Dichters” (4x/jaar). Kijk op https://magdahaan.blogspot.com/ en op de website van de Reizende Dichters http://oogo.cultuurpleingo.nl/schrijvers/de-reizende-dichters/magda-haan/ . Werk van Willem vind je op deze site https://www.reverbnation.com/willemspeelt/songs

15:40 – 15:55 Tudor Marin is een 11-jarig talent die een aantal klassieke cello stukken zal spelen:

Menuet 1 en 2, Johann Sebastian Bach, Suite no 1 voor cello;

Sarabande, Johann Sebastian Bach, Suite no 1 voor cello;

Concertino no 1 in F groot, Jean Baptiste Breval, 3de deel;

Hij is liefhebber van Bach, hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=Pl5CL0ljdqM

15:55 – 16:00 Nienke Maas zingt ter afsluiting van dit blok solo een liedje, ondersteund door bandmuziek

Pauze

16:30 – 17:00 Annemarie Binder zingt mooie ballads, begeleid door pianoklanken. Een voorproefje vind je op https://www.youtube.com/watch?v=_CyHTLaaHQc

Aansluitend kun je reserveren voor het culinaire gedeelte…

Na afloop kun je bij Het Kasteel van Rhoon genieten van een hapje en een drankje, een diner of aan

de overkant gebruik maken van het Open Podium Menu bij het Wapen van Rhoon. Reserveren

hiervoor is een must en de inhoud ervan is terug te lezen op de website van het Wapen

https://hetwapenvanrhoon.nl

Wij vertrouwen erop hiermee een eerste aanzet te hebben kunnen geven voor het nieuwe culturele

seizoen waarvan de eerste data inmiddels op het programma zijn ingevuld. Uiteraard hopen we

begin september met een compleet programma-overzicht te komen, hoewel dat beperkter zal zijn

dan de vroegere “Kasteelladder”. Voor september zijn er in elk geval de volgende activiteiten:

06 september: Expositie Klokkezolder met werk van van ’t Hof en Anzo (t/m 27 september)

13 september: Open Monumentendag met de finale van de Dichterswedstrijd Stichting

Ongehoord!, de expositie op de Klokkezolder en de rondleidingen

Voor de laatste info: https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden