Foto:

Aardappels rapen tijdens de aardappeldagen op boerderij de Buytenhof

RHOON - Vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus zijn de aardappeldagen op boerderij de Buytenhof. De aardappels worden door de boer met de rooier uit de grond gelicht en vervolgens kunnen kinderen en volwassenen de aardappels zelf oprapen. Een leerzaam, leuk en educatief uitje!

Van de geraapte aardappelen wordt dit jaar door de boer verse patat gebakken. Let op: we hebben dit keer geen workshop waar je zelf patat kunt bakken vanwege de Corona maatregelen.

De aardappels zijn van het ras Alouette. Ze hebben een rode schil en geel vruchtvlees. De Alouette is resistent tegen de aardappelziekte phytoftera en kan dus goed worden geteeld zonder chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen. De Alouette is een zeer smaakvolle aardappel, die goed gebruikt kan worden voor koude salades en om te bakken, te grillen met olijfolie, knoflook en rozemarijn of te poffen of frituren.

De aardappeldagen zijn op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus van 10.00 -16.00 uur. Boerderij de Buytenhof is te vinden aan de Rijsdijk 98 in Rhoon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden