Groepsfoto deelnemers Kick
Groepsfoto deelnemers Kick Foto: Pim Paparazzi (www.pimpaparazzi.nl

Honkbalclinic Kick groot succes!

HOOGVLIET - Op donderdag 30 juli is het sportveld van park de Heerlijkheid in Hoogvliet voor even het decor van een bijzondere sportwedstrijd. Zo’n dertig leden van Kick Personal Training verzamelen zich aan het begin van de avond op het veld, aan de voet van de zogeheten Chill Hill. Waar sporters van Kick zich normaal gesproken in het zweet werken in sportschool op het bedrijvenpark de Gadering, staat er vanavond iets heel anders op het programma; een clinic waarbij de basisprincipes van het honkbal worden aangeleerd. De clinic wordt geleid door twee talentvolle honkballers van Neptunus Rotterdam, Darnel Collins en Den Seelbach, die ook werkzaam is als trainer bij Kick. Nadat de sporters voldoende hebben geoefend met gooien, vangen en het eigen maken van de spelregels, begint de échte wedstrijd. Al snel is duidelijk dat het vanavond niet draait om een vriendschappelijk potje honkbal. “Sporters van Kick staan erom bekend dat ze er alles uit willen halen wat erin zit”, zegt een van de dames uit het team met zwarte shirts, dat geestdriftig wordt aangevoerd door de (altijd) fanatieke Darragh Zondervan, eigenaar van Kick.
Bij het witte team zit de aanvoerdersband stevig om de brede biceps van Remco van de Brink, eveneens trainer bij Kick. “Winnen is het enige wat telt!”, brult hij over het veld.
Zijn woorden vinden gehoor. Er wordt inderdaad tot de laatste minuut hartstochtelijk gestreden om de overwinning. Toch is het niet alleen het fanatisme van deze sporters wat opvalt. Wat met name indruk maakt, is de relaxte sfeer die er hangt. Men is gemoedelijk, er wordt veel gelachen, de betrokkenheid is hoog en iedereen, man, vrouw, jong, oud, echt iedereen straalt plezier uit. Eigenlijk toont deze honkbalavond precies datgene waar Kick Personal Training voor staat: iedereen beweegt en levert op zijn eigen niveau sportieve inspanningen, maar daarbij draait sporten bij Kick ook om saamhorigheid en gezelligheid.
Het ultieme bewijs volgt later die avond als er na de wedstrijd een stapel pizza’s op het veld wordt bezorgd. Pizza is misschien niet direct de meest verantwoorde sportersmaaltijd, maar het is wel perfecte manier om een geweldige avond met je Kick-sportfamilie mee af te sluiten!
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden