Foto:

De school leeft weer!

  Nieuwsflits

Toen Rutte aankondigde dat de kinderen weer naar school mochten na de meivakantie, ging de vlag uit bij de juffen en meesters van de Andries van de Vlerkschool in Hoogvliet. Na 8 weken de kinderen niet in de klas te hebben gehad, was dit natuurlijk een heel erg welkom bericht van de premier.

Hoogvliet - "Twee maanden zagen we de kinderen slechts één keer per week toen ze hun thuiswerkpakketjes kwamen ophalen/inleveren. In de week voor Pasen zijn mijn collega en ik, wij staan samen voor dezelfde groep, bij de kinderen langs geweest om ze even te zien, te spreken, weer even dat fijne gevoel te krijgen. Het duurde even voordat we alle kinderen hadden gezien, we komen allebei niet uit Hoogvliet, dus het werd wel een kleine speurtocht. Ons bezoek werd enorm gewaardeerd, zowel door de kinderen als hun ouders en niet onbelangrijk: zelf werden we er ook blij van. Maar niets haalt het natuurlijk bij het gevoel dat we afgelopen week hadden, de kinderen zitten lekker bij ons in de klas en we hebben eindelijk weer echt contact met ze."

"Vanzelfsprekend is het nog in aangepaste vorm. Onze groep hebben we in tweeën gesplitst. De ene helft komt op maandag en donderdag, de andere helft op dinsdag en vrijdag. Dan krijgen ze normaal les, zij het met aangepaste tijden, want we zijn overgestapt op een continurooster, zodat er veel minder haal- en brengmomenten zijn, om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden."

Continurooster
"Voor de paar dagen dat de kinderen niet op school zijn, krijgen ze nog steeds thuiswerkpakketjes mee. De instructie voor dat werk kunnen we nu op school geven, zodat ze thuis lekker aan de slag kunnen, zonder dat ze papa of mama nodig hebben, uit betrouwbare bron weet ik dat de meeste ouders daar best blij mee zijn. Voor de leerkrachten is er dus wel iets veranderd, het gewone lesgeven voert de boventoon, de pakketjes die we moeten maken, zijn niet meer zo uitgebreid en daardoor ook minder bewerkelijk."

Het hart van de school
"Het grootste en het belangrijkste verschil met de afgelopen twee maanden is dat we ‘onze’ kinderen weer bij ons hebben. We zien en spreken ze weer in het echt, het is weer gezellig in de klassen. We hopen dat over een paar weken alles weer bij het oude is, misschien is het ijdele hoop, maar een school zonder kinderen leeft niet. De kinderen zijn er weer en zij zijn het kloppend hart van iedere school", meester René.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden